Anya(g)i Ambíciók

Éves terv – ne várj vele újévig!

Mikor, ha nem most?!

Ha magadnak szegezed, ez a lassan közhelyszámba menő “felkiáltó kérdőmondat” a halogatás egyik legjobb ellenszere. Mivel tűpontosan az elevenedbe talál, azonnali cselekvésre késztet, és mint tudjuk, a cselekvés visz előre. De hogyan, és főleg mivel indulj el?

Köves ösvény

Forrás: livescience.com

Hát lépésről lépésre, konkrét feladatokkal kikövezve a sikerhez vezető utat. Sutty! Mire felnézel, máris ott állsz a cél előtt!

Nekem is ez a legrégibb és most újra előkapott legújabb mottóm. Miután tisztáztam, mi tesz boldoggá, és ezt sikerült “projektekre” levetíteni, nekiláttam az éves terv részletes kidolgozásához. Most, októbertől. Ugyanis én pont most szabadultam fel valamennyire a nyári szünet és két és fél év dupla-24-órázás után. És csak azért nem várok még 3 hónapot, mert újévkor “szokás” új dolgokat elkezdeni. (A kerek számokat amúgy se szeretem valamiért. Én az ébresztőórát se 6:30-ra állítom, hanem 6:28-ra. Vagy inkább 6:31-re…)

És mivel mégiscsak a magam ura lettem, egy főnöknek illik írásba adni a feladatokat. Még saját magának is. Mert ugye a szó elszáll, hát még a gondolat! Így nincs  kibúvó, hanyatló munkamorál, a feladatot teljesíteni kell!

A Norbi által megvonalazott fél-falnyi A/2-es táblázatba heti időbeosztással, határidő megjelölésekkel beírtam minden nagyobb részfeladatot, hogy legyen egy támpontom, vagy iránytűm, amihez mindig igazodhatok. Ami nem enged elkalandozni, mert ott áll feketén-fehéren, hogy ezt most meg kell csinálni. Pont. Célirányosan, tudatosan, önfegyelemmel.

Még az is megfordult a fejemben, hogy készítek magamról egy szúrós tekintetű fotót, és kiteszem a táblázat mellé, de aztán úgy ítéltem meg, hogy enélkül is menni fog. 🙂

Az írott szó, a kézzelfogható, fizikailag szemem előtt álló aznapi/ heti feladatleírás segít munkafegyelmet tartani (ha már az önfegyelmem önmagában általában kevés).

És így lehet reálisan tervezni. Mert ha már a rubrikába se fér bele az aznapi /heti teendő, akkor tutira a valóságban sem fog! És ez demotivál, elkeserít, stb. A cél pedig pont az ellenkezője: Sikerélmény, hogy haladunk, mégpedig nem vaktában, hanem a cél felé!!

És imádom a kipipált, átsatírozott, teljesített listákat!

Nos, tehát, íme az idei tervem, feketén-fehéren, nagyvonalakban:

  • Rendszeres, egész évben:

Blogbejegyzések – min. heti 1 Businessmami és 1 Büdös Kölkök, és ezek FB oldal. Összegyűjtöttem – leírtam! – sok-sok témát, amikről mindenképp írni szeretnék. Ezeket csoportosítottam, nagyjából elhelyeztem az időben, és sorrendbe tettem, ahogy egymásra épülnek majd. Persze biztos lesznek spontán cikkek is, de az nem baj, sőt! 🙂

Zárójel: Valaki mesélte (vagy dumaszínház?): listát írt egy ismerőse, percre be volt táblázva. Pszichológusa javasolta neki, hogy legyen valamikor spontán is. Legközelebbre be volt írva a naptárába: szerdán 10-12h spontaneitás 😀

Napi sport, családi programok, édes-kettes-programok – Szintén a terv része. Ha már itt, a táblázatban kimarad, tuti elmarad. Pedig ez is legalább olyan fontos, különben megint kimaradok a saját életemből.

Valahol olvastam egyszer és nagyon megtetszett:  Kell magadra (ill. kettesben!) naponta 1 óra, hetente 1 nap, havonta egy hétvége, évente 1 hét…. 🙂

Nálunk ami most szerepel: Zorán és Kaláka (a hihetetlen élményről itt olvashatsz), Richard Bona koncert, Somogy próbák a 65 éves jubileumi műsorra, és persze DVD torna a nappaliban.

A bébi-szitter (alias nagyi-papi, v. tesó, v. szomszédlány) megszervezése persze sokszor kényelmetlen/ kellemetlen, mert nem akarunk terhére lenni senkinek, de megéri kicsit önzőnek lenni! Igaz, 5 napos felüdülést is gallyra lehet vágni 5 perc alatt, lásd felejthetetlen római utunkról való hazatérésünket. 🙂

  • Havi bontás:

Október:

Közfoglalkoztatás beindítása:

Már találkoztam is az “alkalmazottaimmal”.  Aláírtuk a munkaszerződéseket. A tavalyit csak át kellett igazítanom. Megbeszéltük a munkaköröket.  Ezeket megkapták táblázatos formában is. Bevittem a munkaügyi központba a Hatósági szerződést, a bankban kapott Felhatalmazó levelet, a “NAV nullás” papírt.

– Kaposvárimami Információs és Család Nap c. rendezvényünk promózása ezerrel online (weboldalon részletes leírás, jelentkezés, FB-on esemény, újabb és újabb infók, plakát, stb., hírlevél, és még itt is 🙂 ) és a helyi médiában.

Katt a képre! 30'35''-től vagyunk mi.

Katt a képre! 30’35”-től vagyunk mi.

Szakmai pályázaton nyertünk pénzt. Persze töredékét az eredetinek, de azért nem lesz rossz a program 🙂 Az előadások hasznosak, népszerű témákkal. Remélem, sokan lesznek! 🙂

November: 1. hét

Alkalmazottak betanítása. Pár órában egyesével mindenkivel megbeszéljük a konkrét feladatokat, a hogyanokat, a határidőket.

Kaposvárimamis rendezvény offline promózása, azaz a plakátolás. Négybevágtuk a várost, kiosztottam a plakát adagokat. Hétfőn nekiugrunk! Ezt a plakátot most kivételesen nem én szerkesztettem – épp mindent kiszervezek ugyebár! – hanem úgy csináltattam, Kecskemétimamival, aki ezzel is foglalkozik. Nem bántam meg. Profi lett, és rengeteg időt és idegeskedést megspóroltam.

A helyszínen – a városközpontban a Megyei Könyvtárban, és a városi kulturális központban már kint a nagy plakát. A kisebb A/4-esekkel jönnek a hirdetőtáblák, ismerősök üzletei, és Kaposvár legfrekventáltabb övezetei: a lakótelepek. 🙂 És a legfontosabb: az ovik és iskolák. Mind.

Kaposvárimami Információs és Családi Nap-j-kismeret

+ még lesz egy rádió-interjú 🙂

November 2-4. hét: Végre nekiállok a saját dolgomnak!!

– A Szoptass ügyesen!-nek Vida Ági konverzió tréningje alapján új honlapja lesz – új tartalommal! Tavasszal már nagy lendülettel nekiálltam. Most egy kicsit máshogy folytatom.

– A marketinget is komolyra kell fordítanom. Tervezem Adwords, Remarketing, FB hirdetés, FB csoportmarketing, linképítés bevetését. Partnerek keresését egy kis keresztmarketingre, Imami összefogás kihasználását.

– Vida Ági könyvmarketing tréning, próbálok majd egyidejűleg haladni, nem elsumákolni a feladatokat.

+ “kis” kitérő: lakásprojekt. Régi, épített konyhánk ledózerolása, új, nyár óta a pincében várakozó elemes IKEA konyha bevarázsolása.

December:

– Kaposvárimamis Játékbörze megrendezése (Ha. Nagyon Ha.) Levél a Jézuskának online pályázat.

– Az új, “Micsoda kismama” sorozat első kötetének írása. Pontos ütemtervvel, stratégiával.

– Advent itthon 🙂

Január-Február:

– A Micsoda kismama írása teljes gőzzel (nem ez lesz a címe, csak így hívom)

– Sz. Ü. karbantartás, statisztika, korrigálás

-Kaposvárimami Valentin-napi buli

Március:

– Könyv összerakása, honlap összerakása, beharangozás kezdete

– Kerek Otthon projekt folyt.köv. (Ha az MVH is úgy akarja :))

Április: Könyv kampány kezdete. Komplett marketingterv kidolgozása és megvalósítása.

Május: Könyv kiadva! Anyák napjára legkésőbb.

Kaposvárimami Család EXPO

Na, ide most ennyi bőven elég. 🙂

Persze mindezt a zajló hétköznapokban kell tudni megvalósítani.

Ezer és egy egyéb teendő, váratlan és várva várt esemény közepette. A Légy jó mindhalálig! még pár hónapig műsoron marad; a harmadikkal járni fogunk újra logopédushoz; van két ortopédiai beutalónk; vár ránk egy, de lehet, hogy kettő műtét; és biztos beköszön majd az influenza, vagy egy kis hányós vírus. 🙂 A Mikulásról, az adventi angyalokról, Jézuskáról és a Húsvéti Nyusziról nem is beszélve. Plusz lesz néhány saját és baráti szülinapi és egyéb buli, amik mind-mind megpróbálnak majd kizökkenteni.

De én elhatároztam, hogy masszívan tartani fogom magam.

Kívánjatok hozzá erőt-egészséget! 🙂

 (Ha még nem tetted, iratkozz fel a blogértesítőmre, hogy azonnal értesíthesselek a legújabb bejegyzésemről! Kattints ide!)

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!