Anya(g)i Ambíciók

Színek és formák – RÓMA

Születésnapomra egy nagyon-nagyon régi vágyam teljesült: RÓMA! Néptáncos ifjúkoromban a világ rengeteg gyönyörű helyére eljutottunk, Olaszországban is voltunk vagy fél tucatszor, de Róma valahogy eddig kimaradt. Karácsonykor pedig Jézuska is megelégelte az egyre gyakoribb kifakadásaimat, hogy “Elég volt! Itt hagyom az egész bandát! Elmegyek Rómába mosogatni! És esténként egyedül, nyugodtan eszem a pizzát!” …stb., és… Tovább »

Egész május Anyák Napja!

Május a kedvenc hónapom. Nem csak a születésnapom miatt, hanem mert ilyenkor úgy érzem, kinyílik a szívem, az elmém, újjászületek, mint a főnix, újra képes vagyok befogadni az áradó világot, és teljesülnek a kívánságaim, amiket a költő gyönyörűen megfogalmazott helyettem: Kányádi Sándor: Könyörgés tavasszal Fölparittyázta az égre magát a pacsirta. Dugja fejét a sok-sok pipevirág…. Tovább »

Legyél Te is Bonca!

Talán te is olvastad Varga Katalin kisregényét gyerekkorodban, s emlékszel még, mi a boncaság. Én épp egy hete vagyok lázas beteg. A család többi tagja felváltva egy-két napig szolidarított velem, ők ennyivel megúszták. Én elkaptam Marci fiamnak valami gyerekbetegségét, ami iszonyú fájdalmas, hólyagos szájfertőzéssel, és hosszan tartó magas lázzal jár. Tehát csak enni és járni-kelni… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!